Roliga kalaslekar

Det finns många saker som måste vara i ordning inför ett barnkalas. Ballongerna ska vara blåsta, dekorationerna ska vara på plats. Tårtan ska vara färdig och kakorna ska stå på bordet. För att ett barnkalas ska bli lyckat så krävs det egentligen inte speciellt mycket. De flesta barn nöjer sig gott och väl med tårta, fiskedamm och…LEKAR!

Ja, att ha lekar på ett barnkalas är faktiskt viktigare än man kan tro. Visst behöver man inte ha ett lekschema som måste följas till punkt och pricka, men det kan vara bra att ha några lekar på lager för att se till att kalaset blir organiserat och att alla barn leker tillsammans. Det är annars lätt hänt att det bildas grupper, t.ex. de grupper som man brukar vara på förskolan. Lekar ser också till att barnen inte härjar för mycket, utan nu måste de koncentrera sig och lyssna på lekledaren.

Bästa kalaslekarna

Att komma på kalaslekar är egentligen inte så svårt, men när man har så mycket annat att planera kan det vara skönt att få lite tips och vägledning. Här nedan har vi samlat de vanligaste kalaslekarna som alla barn kan delta i.

Hela havet stormar

Det här är en riktig klassiker som har lekts på barnkalas sedan många år tillbaka i tiden. Leken går ut på att ni ställer stolar på led med stolsryggen mot varandra. Det ska finnas en stol mindre än vad det finns barn. När musiken startar ska alla barn gå runt stolarna. När musiken stannar måste man snabbt hitta en ledig stol. Vid varje omgång åker ett barn ut och ytterligare en stol tas bort. Obs! Leken kan lekas utan att någon åker ut.

Skattjakt

Skattjakt är en lek som är utmärkt att använda sig av när det är dags att börja runda av kalaset. Leken passar bra som ett alternativ till fiskedamm. Se till att gömma godispåsarna någonstans i hemmet/lokalen och rita sedan en skattkarta som barnen ska följa för att hitta skatten.

Dansstopp

Dansa för fulla muggar och se till att stå stilla som statyer när musiken pausas. Om du rör dig åker du ut! Även här kan ni leka utan att någon behöver åka ut. Då är det bara sätta igång musiken igen och börja dansa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.