Avkoppling och ro för barn

Även för de mindre barnen är det mycket som ska hinnas med. Det är skola man ska upp till varje dag, läxor som ska göras, kompisar som vill leka och träningar som ska genomföras varje vecka. Det är inte konstigt att dagens barn och ungdomar ofta upplever stress och andra problem relaterade till mental hälsa.

Genom att få in lite avkoppling och ro i vardagen kan du minska risken för ångest, stress och depression hos ditt barn. Det finns flera sätt som ni tillsammans kan få mer kvalitetstid och samtidigt bli gladare, lugnare och mer avslappnade. Ett bra alternativ är att testa på spa för barn med olika behandlingar som är framtagna för just avkoppling. Precis som vuxna behöver barn få tillfällen där de kan släppa all press och bara njuta av dagen, utan att tänka på läxor, skolor eller andra saker som behöver göras.

Bästa tipsen för lugnare och mer avslappnade barn

Har du ett barn som ofta är uppe i varv, har svårt att komma till ro på kvällarna eller är ofta på dåligt humör? Då kan det vara ett tecken på stress. Här nedan listar vi några bra övningar och tips som kan hjälpa!

  • Ta tid varje dag för att meditera tillsammans. Här kan ni använda er av meditationsvideor för barn som finns på bland annat Youtube eller i appar.
  • Testa på att besöka ett spa för barn. Ni behöver inte gå på en veckobasis, men någon gång i månaden kan vara värt pengarna.
  • Börja med skärmtid och skippa alla skärmar minst en timme innan läggdags.
  • Se till att barnet får tillräckligt med motion. Ett barn som rör på sig mår bättre i både kropp och själ.