Förenkla vardagspusslet i barnfamiljen

Alla föräldrar vet hur kämpigt det kan vara att få ihop livet med barn. Hämtningar, lämningar, matlagning, aktiviteter och läxläsning är bara några av många saker som ska balanseras med jobb och egentid. Det finns dock vissa smarta tips för att förenkla vardagspusslet.

Beställ en färdig matkasse

Att handla och laga mat tar mycket tid. Därför bör du som förälder ta del av de smarta lösningar som finns. Du kan exempelvis beställa goda matkassar för barnfamiljer hos Linas Matkasse. Då får du varje vecka en färdig matkasse levererad direkt hem till dörren. Linas Matkasse har tagit fram matkassar för barnfamiljer med goda och varierade middagsrecept som passar både barn och vuxna. Recepten består av milda, bekanta smaker med många näringsrika grönsaker. Du som förälder slipper släpa på tunga matkassar och du behöver inte heller tänka på vad du ska laga till middag. Det kommer definitivt att minska stressen samtidigt som alla i familjen får smakrika, varierande middagar alla dagar i veckan. Du kan även beställa Linas Matkasse om du ska anordna barnkalas och vill slippa laga mat till alla gäster.

Ta hjälp utifrån

Småbarnslivet är en tuff period och därför är det ibland viktigt att ta hjälp av nära och kära. Be far- och morföräldrar, andra släktingar och vänner om hjälp. Ibland räcker det med barnpassning ett par timmar så att du som förälder kan hinna med andra viktiga sysslor eller få tid att vila lite mellan varven. Det kan även vara bra att anlita tjänster ibland. Utöver att beställa färdiga matkassar kan du till exempel anlita en städfirma, professionell barnpassning eller läxhjälp.

Sänk kraven

Sist men inte minst bör du sänka dina egna krav på dig som förälder. Det är mänskligt att inte hinna med allt du önskar under småbarnsåren. Du behöver inte vara en stjärna på jobbet, i hemmet och på gymmet. När barnen är större kommer det att finnas tid att förverkliga dina personliga drömmar.