Roliga växter till barnens rum

Alla rum mår bra av att prydas med växter. Växter gör inte bara att ditt hem känns mer ombonat och hemtrevligt, utan de är också utmärkta för syresättningen. Visste du till exempel att det finns ett flertal växter som faktiskt påverkar luften positivt i ditt hem och gör den renare?

När du ska välja växter till barnens rum kan du dock behöva tänka till mer än en gång. Här gäller det att välja växter som är tåliga och som samtidigt är roliga för barnet att titta på. Hos https://flo-rea.com/ hittar du mängder med fina växter och frön som du kan använda för att plantera alla din favoriter, t.ex. tulpaner, rosor och solrosor. Du hittar också krukor och andra tillbehör som gör det enkelt för dig att så frön från grunden.

Topp 3 växter för ett roligare barnrum

Små barn tycker kanske inte att rosor är de allra roligaste. Dessutom dör snittblommor relativt fort och kräver mycket underhåll. Därför rekommenderar vi att du väljer någon av dessa storfavoriter istället!

1. Mimosa pudica

Mimosa pudica kallas även för sensitiva och är en mycket rolig växt som har känsliga blad. När man rör vid bladen fäller de ihop sig, för att sedan veckla ut sig igen.

2. Kaktus som nattlampa

Med kaktusen Mammillaria gracilis kan ditt barn få en växt som lyser i mörkret! Jo, det är helt sant. Den här kaktusen har nämligen självlysande taggar och blir ett roligt inslag i barnrummet.

3. Köttätande växt

Dionaea muscipula passar för barn som tycker att växter med tänder är extra spännande! Köttätande växter äter inte människor och därför gör det inget om ett finger kommer emellan. Flugor bör däremot akta sig!