Tvätt innan användning

Som nybliven förälder har du säkerligen fått höra att det är viktigt att tvätta upp bebisens kläder innan du låter barnet använda dem, men hur viktigt är det egentligen? Kläderna kommer ju direkt från butiken och är helt oanvända. Då borde det inte vara någon fara, eller? Jo, sanningen är att det faktiskt är mycket viktigt att du tvättar upp din bebis kläder innan du sätter på plaggen mot bebisen känsliga hud.

Den enda gången som du kan använda bebiskläder direkt från butiken är när du köper plagg som är tillverkade i ekologisk bomull. I alla andra fall ska du se till att tvätta upp kläderna i maskin. Orsaken till detta är för att kläder som inte är ekologiska ofta innehåller spår av mycket skadliga kemikalier. När du tvättar upp kläderna så blir du av med dessa och kan på så sätt hjälpa ditt barn att skyddas.

Observera att det inte bara är kläder som kommer att vara nära barnets kropp som du bör tvätta upp. Vi rekommenderar att du även ser till att tvätta upp andra ting som kan vara i direktkontakt, t.ex. filtar, handdukar och lakan.