Enkel och god födelsedagstårta för barn

Det är dags för barnkalas och du har ingen aning om vad det är för tårta som du ska bjuda på. När det kommer till barn och tårtor är det oftast bäst att hålla det så enkelt som möjligt. Om du har hållit i ett barnkalas tidigare har du säkerligen även märkt av att alla barn är väldigt exalterade över tårtan, men det är ytterst få som faktiskt äter av den. Det mesta av tårtan blir över och det är du själv som kommer att stå och gräva i den vid dagens slut.

Med det sagt vill man dock ändå se till att tårtan är så god som möjligt. Den får även mer än gärna vara enkel att förbereda. I vår lista här nedan kan du hitta simpla förslag som går hem varje gång.

  • Glasstårta med marängen, grädde och banan
  • Chokladtårta med grädde
  • Prinsesstårta
  • Klassisk jordgubbs- och gräddtårta
  • Enkel tårta dekorerad med massor av lösgodis

Kontroller allergier innan

Många väljer att göra barnkalastårtan på egen hand och detta med fördel. I samband med att du skickat ut inbjudningarna till alla barn så se till att även fråga om allergier. På så sätt kommer du att kunna välja om du ska köpa glutenfri tårtbotten eller laktosfri grädde. De andra barnen kommer inte märka någon skillnad och du slipper således att skapa två olika typer av tårtor, alternativt få en eller flera barn att känna sig utanför.

Obs! Väljer du att göra en enkel tårta med massor med lösgodis som dekoration så kom ihåg att även kontrollera innehållet i godiset gällande allergier. Vissa chokladprodukter kan innehålla spår av nötter eller dylikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.