Mat till barnkalaset

Att anordna ett barnkalas är för många väldigt roligt. Här är en tillställning där du får använda din fantasi hur mycket som helst och där alla teman är möjliga. Förr var barnkalasen lite enklare än vad de är idag. På bordet stod småkakor och en tårta och det anordnades lekar för att hålla barnen i styr. Idag ser det annorlunda ut och ett moment som har blivit vanligt förekommande är att bjuda på mat i samband med kalaset.

Barn är inte speciellt kräsna när det kommer till mat och därför är det sällan speciellt svårt att veta vad man ska ställa på bordet. Trots det kan fantasin ändå tryta ibland, speciellt om man också måste fokusera på dekorationer, presenter, fiskedamm och kalaslekar. Du bör dock inte oroa dig. Här nedan listar vi de bästa maträtterna till barnkalaset och hur du kan göra måltiden lite extra speciell.

Lyckas med maten till barnkalaset

Korv eller hamburgare med bröd – Det här är två maträtter som går hem hos majoriteten av alla barn. De är enkla att tillaga och finns i alla möjliga olika alternativ, t.ex. vegetariska korvar eller hamburgare gjord av sojafärs eller kyckling. Låt barnen få bestämma vilka tillbehör de vill ha och om du vill göra det hela lite roligare – sätt upp en egen hamburgerbar eller korvkiosk. Dela ut låtsaspengar till barnen så att de får göra sina egna beställningar.

Tacos – Tacos är utmärkt att bjuda på under ett barnkalas. Det är gott, enkelt och passar de flesta i smaken. Visst får du räkna med en hel del mat på golvet efteråt, men det kan det vara värt. Duka upp ett litet buffébord där barnen själva får välja mellan tortillas, chips eller knapriga tacoskal. Ställ fram diverse grönsaker och låt barnen stå på led för att plocka på sig sina favoriter. Det är alltid lite mer spännande och vuxet att själv få servera sig sin mat.

Spett – Spett är hur gott som helst och enkelt att både förbereda och tillaga. Vill du göra spett som fungerar riktigt bra till barnkalas så bör du satsa på de simplaste alternativen – korv och köttbullar. Spett kan dock varieras i en oändlighet, t.ex. fruktspett, godisspett, matspett m.m. Korv och köttbullar kanske inte är så rolig kalasmat som de är, men när de hamnar på en pinne blir det annorlunda.

Pizza – Det kan aldrig gå fel med pizza och vi menar verkligen aldrig! Antingen gör du flera olika pizzor med olika typer av topping så att barnen själva kan välja eller så ställer du till med ett riktigt pizzabak. Med det menar vi att barnen får baka sina egna pizzor och får lägga på önskad topping. Det här alternativet till mat fungerar bäst för lite längre kalas, eftersom alla pizzor ska hinna gräddas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.