Så får du bort de vanligaste fläckarna

Oavsett om du är förälder eller inte är du antagligen fullt medveten om att barn kladdar – mycket! Att barn kladdar kan bero på flera anledningar, men oftast handlar det om ålder, lek eller i samband med måltid. Det kan också handla om busstreck där barnen fått för sig att kladda på en möbel eller testa de nya vattenfärgerna på tapeten.

Många är vi som måste tampas med de mest svårborttagna fläckar som barn orsakat. Handlar det om fläckar från mat finns det mängder av bra råd och tips på internet som man kan använda sig av. Svårare är det att hitta råd om hur man rengör en tapet, matta eller får bort tuggummi från barnets hår. Vi har lösningen!

Tips för svåra fläckar

Klistermärken – Klistermärken är förvisso inga fläckar, men de är himla svåra att få bort och en storfavorit att sätta på dörrar. Här är vanlig matolja att rekommendera, men har du vackra inomhusdörrar som är totalt förstörda är det bättre att du vänder dig till gkdoor.se för att beställa ett nytt par. Hos GKdoor hittar du ett stort utbud och kan dessutom specialbeställa efter dina behov.

Kritor – Har ditt barn ritat på väggen går de faktiskt att ta bort. Börja med att använda ett suddgummi och sudda på kritan så mycket du kan. Därefter tar du en hård tvål (viktigt att den är hård) och gnuggar på fläcken, för att avsluta med den hårda sidan på en disksvamp. Inget vatten!

Choklad – Vem har inte fått chokladfläckar på kläderna? Tråkigare är det på soffan. Undvik vatten och skrapa med en matkniv på chokladen, samtidigt som du dammsuger upp allt det lösa. Rengör sedan med mild tvål och vatten.