Håll ditt barn friskt

Barn kommer vara sjuka flera gånger under sitt liv. Det är fullt naturligt och de flesta barn kommer klara de sjukdomarna utan problem. Ditt barns immunförsvar utvecklas hela tiden. Och faktum är att det till och med kan vara bra att vara sjuk, just för att det hjälper till att lära kroppen att hantera sjukdomar. Det innebär dock inte att du inte ska försöka se till att hålla ditt barn friskt, utan snarare tvärtom. Här följer några tips på hur du kan förebygga och hantera sjukdom hos barn.

Vad kan jag göra?

Barn kan råka ut för många olika sjukdomar. Feber, förkylningar, blåsor i munnen, vattkoppor och så vidare. Om du ser till att ha ett medicinskåp med de vanligaste medicinerna hemma är det bra då sjukdom hos barn ofta kommer plötsligt. Alvedon och nässprej har de flesta. Men just blåsor är vanligare än man tror och kan orsaka mycket besvär och förlorad nattsömn. Se därför till att alltid ha en gel mot blåsor i medicinskåpet. Du hittar bra medicin mot munblåsor hos Sunstargum.

Var också noggrann med hygienen på ditt barn. Se alltid till att tvätta kläderna efter att ni haft kalas hemma där barnen lekt nära många andra. Bara med de enkla åtgärderna kan många onödiga sjukdomar förhindras.