Så ger du ditt barn goda tandvårdsvanor

Från och med att den första tanden kikar fram är det oerhört betydelsefull att implementera goda vanor hos ditt barn. Att borsta tänderna morgon och kväll med fluortandkräm lägger grunden för starka och friska tänder. Förutom att vårda tänderna hemma med bra produkter anpassade för barn är det viktigt att gå på regelbundna kontroller. Tandvård för barn är gratis upp till 23 års ålder. Om du vill att ditt barns tänder ska kontrolleras av riktiga proffs ska du boka tid hos Oralcare.

Barnets tänder kontrolleras vartannat år

Den första kontrollen av barns tänder görs vid tre års ålder och sedan sker besöken vartannat år om det inte finns behov för besök oftare. Oral Care vill bidra till en positiv inställning till tandvård hos människor i alla åldrar. Därför är de ett bra val när du ska välja vem som ska se över dina barns tänder och munhälsa. Innan besöket hos Oral Care kan du förbereda barnet på vad som komma skall genom att prata om undersökningen och vad som kommer att hända.

Hitta bra tandvårdsprodukter till barnet

För att ditt barn ska vilja borsta sina tänder morgon och kväll är ett tips att låta barnet välja en tandborste som hen gillar och en tandkräm med en angenäm smak. Tänk på att välja en tandkräm med rätt fluorstyrka för ditt barn. Det finns massor med bra barnprodukter att köpa på olika ställen. Du kan alltid rådfråga tandläkaren eller tandhygienisten när du är på besök kring vilka produkter som lämpar sig bäst för barn.